НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

МОЛИТВИ И ФОРМУЛИ

  900 Мисли на Учителя - Лалка Кръстева (1927-1998)
Алтернативен линк

МОЛИТВИ И ФОРМУЛИ


* Молитвата повишава вибрациите на човешката аура, а така човек става неуязвим за по-нисшите околни влияния. Молитвата е общение с Бога, дишане на душата и израз на велика хармония и само тя е в сила да отмахне онази грубост, която съществува в света.

* Господи, огради ме и запази ме от всяка нечиста сила, като пратиш дух лъчезарен и верен да ми посочи истината, за което жадува душата ми!

* Господи, каквото и да ми се случи, превърни го в добро.

* Молитвата е за улеснение, за да не загубите живота, който имате. Молитвата е, за да не загубите чувството, което имате в сърцето, мисълта, която имате в ума. Молитвата е подкрепа.

* Във вашия мозък може да се насъбере такава нисша енергия, която да убие някого. Днес събирате, утре събирате такава енергия и един ден се ражда у вас престъпно желание. Затова ви казвам всеки момент да сте във връзка с Бога, защото навред има такива тъмни същества, които само дебнат кому и какво лошо да сторят. Молитвата е ограждане.

* Когато си подложен на лишения, изпитания, обърни се към Бога с думите: “Господи, Ти, който имаш грижи и за най-малките душици, Ти, който показваш към тях Своята благост, покажи и на мене като малка мушица Своята благост и ми помогни в този труден момент!

* Това е истинската молитва: при всички противоречия, които срещнеш в живота си, да кажеш: “Господи, да бъде Твоята воля! Господи, дай ми повече светлина, за да разбирам Твоята воля и да мога да върша това, което Ти искаш от мене!”

* Така се молете, че никой да не знае и да не вижда, че се молите. Когато при молитвата чувствате връзка с Великото Начало, всяка мисъл у вас ще бъде ясна и всяко чувство - силно и мощно.

* Господи на силите, огради ме с Твоята диамантена стена, засилена с огнения обръч на любовта, за да се отплеснат лукавите мисли, магиите, клеветите и нападенията на видимите и невидимите врагове!

* При ставане сутрин от леглото, с вдигнати нагоре ръце кажи: “Господи, моля Те, влей в мене живи, космически сили, които да проникнат във всяка клетка на моето тяло, да внесат сили, живот и здраве в него, да укрепят духа ми, за да изпълня задачата, за която съм дошъл на Земята!”

* В нищо не бързай, но тихо и с упование искай от Господа помощ.

* Не ще можете да се свържете с Природата, ако нямате в себе си онзи непреривен молитвен дух. Молитвата представлява светлина и топлина, необходими за свързване на човешката душа с Бога, с разумната Природа.

* Природата обича да говориш конкретно, ясно и точно. Щом така поискаш нещо, тя е готова да ти го даде. Всяка душа може да получи това, което желае, но трябва да знае как да го иска.

* Колективната молитва е силна, и затова, когато всички се молят едновременно в едно направление и са искрени и сърдечни, молитвата има резултат. Има ли хармония, молитвата има сила.

* Формула: Всичко, което е добро, мога да приема. Всичко, което е добро, мога да приложа. Когато искам да направя някакво добро, няма сила, която може да ми противодейства. Всичко мога чрез живия Господ на Любовта, Който всичко е създал на света.

* Помогни ми, Господи, да избегна лошите постъпки и да изпълня добрите, които съм пропуснал вчера!

* Бог на Всичката Пълнота да ни изпълни с благия Си дух, да изпълним волята Му. Всеблаги Господи на Всичката Пълнота, в името на Твоята любов, озари ни със светия Си дух и изпълни сърцата ни с Твоя мир!

* Всеки стих или притча, изречени от Христос, са една формула, задача, вложена от памтивека вътре у нас.

* Смиреният казва: “Господи, не моята воля да стане, а Твоята!”


  900 Мисли на Учителя - Лалка Кръстева (1927-1998)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ